Jag är barnmorska sedan 1999 och som nyfärdig barnmorska, flyttade jag till Stockholm för att arbeta på förlossningen och BB, Danderyds Sjukhus. 2002 blev längtan efter familjen för stor och jag drog mig hemåt till Blekinge igen. Jag jobbade på förlossningen där 13 år och nu sluts cirkeln då jag återigen började jobba på Danderyds förlossning i maj 2015. Jag pendlar och bor kvar i Karlskrona med min familj.

Under mina år som barnmorska på förlossningen har jag gång efter gång fått bevisat att andning och avslappning är oerhört viktigt under förlossningen. De kvinnor som tränat detta och förberett sig inför sin förlossning har, tillsammans med sin partner, ökat sina chanser till en fantastisk upplevelse. Att som partner veta att man med enkla medel kan coacha och stötta sin kvinna då hon föder gör dig lugn och trygg. Detta lugn smittar i sin tur av sig till din kvinna.

Eftersom profylaxutbildning endast ges i begränsad omfattning under graviditeten, känner jag att jag vill erbjuda mer. Detta är anledningen till att jag startat Pias Profylax.

Jag har utbildat mig till Profylaxinstruktör hos Anna Wilsby,ProfylaxGruppen i Stockholm.

2012 utbildade jag mig även till instruktör i Mindfulness i födandet hos Maria Engström, Mecora.

Mina kurser består av en blandning med delar av dessa utbildningar som jag tycker om, men framför allt av mina egna erfarenheter som engagerad erfaren barnmorska.

Jag är en stolt och lycklig mamma till två underbara barn. En vacker höstdag i september 2004 föddes vår dotter Tora och på sin mammas födelsedag, en kall dag i februari 2006, föddes hennes lillebror Tage.